fredag den 16. november 2012

Cider - heeeelt fra bunden



At have Per Kølster som roomate på kontoret, på gården og hvad det indebærer af oplevelser og tiltag er noget af det mest fascinerende jeg har oplevet længe. Her er der tale om et experiment af særlig karakter.

Per er Agronom og brygmester på Krogerup og mester i øvrigt et hav af discipliner. Denne pragtfulde dag laver Per, hans søn Esben og et par musikalske hjælpere cider.

Der er næsten tale om troldmandens værksted når der mange 2´den sorterings æbler mostes og sættes i vildgæring i en yderst lavpraktisk metodik. Men ikke desto mindre kommer der magi ud i den anden ende efter ca. 4 mdr´s gæring og et par måneders eftergæring på flaske.

Her er der tale om et eksperiment som end dag kunne gå kommercielt og sættes til salg. Gæret æblemost hvor kompetensen om at styre gæringen for optimla smag. Ofte er Cider meget syrligt - og med Per´s tænkning og fremgang styrer han cideren til god sødme og bitterhed istedet for syrlighed.

Vi glæder os til testsmagningen.

Ingen kommentarer: