fredag den 21. september 2012

Tagine er et hit

Taginemad Har du ikke en, kender du den ikke og har du lyst til en god gammel fornyelse - så er det bare med at komme i gang. Taginemad er simremad og en rigtig fin måde at lave god solid, rustik og smagfuld mad på. En tagine er et lerfad med låg til. Et lille hul i toppen sikrer at der kan ske fordampning. Efter et par timer i ovnen med kikærter, løg, kryddrier, chili og godt kød, er alle råvarer så intenese sammen at det er en fryd at spise. Jeg har købt min tagine hos en slagter i NV. Billig, flot og evig fantastisk. Tagine med rødder, kikærter og salte citroner. 2 dl kikærter udblødt natten over 2 gulerødder 2 pastinakker 2 persillerødder 200 g kartofler 400 g lam eller okse i tern 2 løg eller 6 skalotteløg 5 fed hvidløg 1 rød chili Evt. lidt tørret chipotlechilli evt. 1 Saltet citron eller citronsaft 1 Spsk. stødt spidskommen 1 Spsk. stødte korianderfrø 2 stjerneanis 5 kardemommekapsler 10 hele sorte peberkorn Taginen kan udskiftes med en stegeso eller en gryde med tætsluttende låg, der kan gå i ovnen. Sæt Kikærterne i blød en dagen forinden. Tænd ovnen på 200 grader. Kog kikærterne møre i rigeligt friskt vand. Rens og skræl rodfrugter og kartofler og skær dem i grove chunks. Brun kødet godt af på en pande. Når kødet er ved at være brunet på alle sider, tilsættes krydderierne, løg skåret i kvarte, hele hvidløg og chilien. Steg et par minutter yderligere og tag kødet af varmen. Saml kød, kikærter og grøntsager i tashinen, skær den salte citron i tynde skiver, kom 4 – 6 dl vand ved retten, sæt låg på og giv retten 1½-2 timer i ovnen og hold øje med den ikke steger tør. Server retten meget varm med naan og youghurt rørt med friskhakket mynte og spidskommen.

Ingen kommentarer: