mandag den 6. maj 2013

Grøn kærlighed!!


Klassikeren biksemad kan skydes i mange retninger - her er en grønnere model.
Mange af os kender den klassiske ”ryd op i køleskabet” biksemad. Men hvorfor ikke prøve en ny grøn udgave der er grønnere, eller rettere mere rød. Tag ikke fejl - den går rent ind. I denne model er der både rødbeder, selleri og kikærter med i loopet men du kan selv digte videre.
 

DET SKAL DU BRUGE:
Smør el. olivenolie
5 spsk soja
2 spsk rapsolie
100g kikærter
1 lille bdt 
bredbladet persille
løg
4 æg
1 tsk salt
knoldselleri
1 Rødbede
salt og friskkværnet peber
1 lille 
blomkål
1 pastinak
persillerod 
SÅDAN GØR DU:
Sæt kikærterne i blød natten over. Hæld vandet fra næste dag og kogvdem i rigeligt frisk vand i omkring 45 minutter. Sluk for vandet, tilsæt 1 tsk salt og lad kikærterne trække i 5 minutter. Hæld vandet fra, og kikærterne er klar til brug.

Skyl alle grøntsagerne grundigt. Del blomkålen i små buketter. Skrælselleri, pastinak, persillerod og rødbede, og skær dem derefter i tern ca. 1,5 x 1,5 cm. Pil løget og skær det i tern.
Sauter grøntsagerne i rapsolie på en sauterpande ved moderat varme i 10 minutter, vend ofte rundt. Tilsæt soja, kikærter, salt og peber og sauter i yderligere 5 minutter. Vend til sidst den skyllede og hakkede persille i grøntsagerne.

Spejl æggene i lidt olie eller smør på en anden pande. Server den
grønne biksemad med spejlæg på toppen.

TIP Kog en stor portion kikærter og frys dem ned i mindre portioner. De kan også købes kogte på dåse, men de smager ikke helt så godt, men kan dog bruges.


Ingen kommentarer: