lørdag den 29. september 2012

Fibermad!!!

Kan man bruge pulpen fra juiceren til noget? Jeg juicer som en gal for tiden. Arbejdet med SAFTER som udkommer om en lille måned har sat sine spor i mit køkenliv. Jeg juicer en masse hjemme og på arbejdet. Jacob Dietz, Umahro og jeg har også udviklet et decideret SAFTSHOW som et levende foredrag hvor vi anekdotiserer og laver safter for at inspirere.
I arbejdet med safter får jeg ofte spørgsmålet om man kan bruge pulpen til noget. Det er værdifulde fibre som går tabt:(


Hvis ikke du orker at bruge dem til noget skal du glæde dig over at have drukket sunde safter. Orker du derimod er der et par steder det er oplagt. I lasagnen eller i bolognaisen. Jeg ville tænke mig lidt om når jeg juicer og kassere frugtpulpen og anvende gulrerods, selleri og andet pulp fra lign.


Jeg fandt på en opskrift, som jeg selvfed synes virkede lettere genial!

Juice af spinat, selleri (+top),koriander, ingefær og lime. Lavet på min elskede Hurum slowjuicer, kommer der den tykkeste sindsygt sunde engledrik ud af. Jeg anvendte den som sovs til nyopgraved kartofler og stegte hornfisk. PULPEN vendte jeg med et par mosede kogte kartofler, et par æg, salt og peber, formede dem som frikadeller, stegte dem i lidt olie og vupti er der igen sindsygt sund mad.

Husk at tænke over sammensætningen af pulpen. Rødder er rigtig gode. Eksperimenter selv videre med kål.

1 kommentar:

anjoe sagde ...

Du kan også bruge mange slags "pulp" i brøddeje, de giver smag og kraft ;-)