fredag den 21. september 2012
Tagine er et hit
Taginemad
Har du ikke en, kender du den ikke og har du lyst til en god gammel fornyelse - så er det bare med at komme i gang.
Taginemad er simremad og en rigtig fin måde at lave god solid, rustik og smagfuld mad på. En tagine er et lerfad med låg til. Et lille hul i toppen sikrer at der kan ske fordampning. Efter et par timer i ovnen med kikærter, løg, kryddrier, chili og godt kød, er alle råvarer så intenese sammen at det er en fryd at spise.
Jeg har købt min tagine hos en slagter i NV. Billig, flot og evig fantastisk.
Tagine med rødder, kikærter og salte citroner.
2 dl kikærter udblødt natten over
2 gulerødder
2 pastinakker
2 persillerødder
200 g kartofler
400 g lam eller okse i tern
2 løg eller 6 skalotteløg
5 fed hvidløg
1 rød chili
Evt. lidt tørret chipotlechilli
evt. 1 Saltet citron eller citronsaft
1 Spsk. stødt spidskommen
1 Spsk. stødte korianderfrø
2 stjerneanis
5 kardemommekapsler
10 hele sorte peberkorn
Taginen kan udskiftes med en stegeso eller en gryde med tætsluttende låg, der kan gå i ovnen.
Sæt Kikærterne i blød en dagen forinden. Tænd ovnen på 200 grader.
Kog kikærterne møre i rigeligt friskt vand. Rens og skræl rodfrugter og kartofler og skær dem i grove chunks.
Brun kødet godt af på en pande. Når kødet er ved at være brunet på alle sider, tilsættes krydderierne, løg skåret i kvarte, hele hvidløg og chilien. Steg et par minutter yderligere og tag kødet af varmen.
Saml kød, kikærter og grøntsager i tashinen, skær den salte citron i tynde skiver, kom 4 – 6 dl vand ved retten, sæt låg på og giv retten 1½-2 timer i ovnen og hold øje med den ikke steger tør. Server retten meget varm med naan og youghurt rørt med friskhakket mynte og spidskommen.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar