torsdag den 1. december 2011

Ude af kontekst??


Det har nok ikke så meget med mad og gøre - og alligevel.
Min fritid går til dels med at cykle Mountainbike med gode venner. En relativt stor gruppe af gode venner og bekendte har fundet sammen om de 2 hjul. Hver Søndag cykler vi i skovene i op til 5 timer pr tur. Fuld fart, høj puls, træning, sved, intensitet så jeg falder i søvn straks jeg er hjemme.
Turene er også indbegrebet af kontakt med naturen og mig selv. Jeg kan mærke hver en celle i min krop, dufte hvert et skovstykke. Om det er 15 graders frost eller 35 graders varme cykler vi. Aarstiderne skifter. Specielt i frostvejr med islag, snestorm mine MontBlanc luffer og monterede pigdæk, mærker man at man lever.
Radikalt anderledes and at stå på løbebåndet i Fitness.dk.

En ting er sikkert. En af succesparametrene på en sådan tur er at spise fornuftigt inden, under og efter. Ellers er præstationene simpelt uladsiggørlige!
Et af de vigtigste komponenter er at spise fornuftigt dagen før. Masser af råt, fibre og gode sunde kulhydrater. Grøntsagssafter er også unikke - eks. rødbedesaften med pebberrod og citron, spædet med æblesaft for at mildne og balancere det søde mod det basiske. Økobarer undervejs, fyldt med spirulina, figner og andet guf sikrer energien. Efter turen er det store rugbrødsfrokost med sild og alt det gode.
- Maden er vigtig for at holde maskinen kørende.

På billedet er jeg i Wales med 4 cykelvenner. En dagstur på 9 timer og 3 gange i ca. 900 meters højde. Gennmen flodslugter, græsbakker, stennedkørsler, gennem åløb og små landsbyer. Intenst anderledes og - fantastisk livgivende.
De gamle mineområder blomsterer med en anderledes turisme.

Mountainbike er friheden.

Ingen kommentarer: