fredag den 18. november 2011

Kvæder - kompot og råstegte



Kvæder er der ikke mange der har prøvet at tilberede. Det er nu ikke så svært. Ovnstegte både af kvæder med tilbehør af kvædekompot er en af mine favoritter til dyrekød.

Kompot
2 kvæder
2 spsk rørsukker
Citronsaft
Salt og pber
Evt. rønnebær og skovmærke
Skræl kvæder, skær dem i både, skær kernehuset fra, kom dem i en kasserolle med 1½ dl vand, 1 spsk sukker. evt. røllike og skovmærke. Alternativt kan de tilsættes rigeligt sort peber eller lidt chili.
Kog dem møre i 20 minutter. Mos dem med en falle og server som kompot til de stegte kvædebåde.

Råstegte
3 kvæder
2 spsk olivenolie
Salt

Skær kvæderne i både, skær kernehuset fra, kom dem på bagepapir, vend dem i olivenolie og steg dem gyldne og møre i ovnen i 40 min v 200 grader.
Man kan supplere kvæderne med både af kartofler som stegs sammen med kvæderne.

4 kommentarer:

Lykke sagde ...

Hvor kan man købe kvæder? Har smagt hjemmelavet kvæde-marmelade mange gange som barn (elskede det), men har aldrig kunnet finde dem i butikker... bor i København

Venlig hilsen

Lykke

sejlersen sagde ...

Du kan købe dem hos os ved specielle lejligheder.
De har i de sidste uger været i udvalgte af vores kasser...:)

I gårdbutikken vi har på KKrogerup Avlsgaard er de i denne weekend.
Ellers i specialbutikker.

Kvædebrød er en klassiker som er unik og fantastisk men dog kun for de der VIL kvædebrød. Kvædemarmelade er let og enkelt - som at lave en kompot.

Min gamle veninde Ritt B har væltet mig i kvædesorter fra hendes store æbleplantage, ude på landet i gamle plantager har jeg ofte mødt dem...de er mange steder men du skal lede og snuse efter dem.

God kvædetid
Søren

Anonym sagde ...

Hvis du bor i København er der også mange kvæde træer i Kongens Have.... :-)

Lykke sagde ...

Okay, mange tak for tippet:-)

Venlig hilsen
Lykke