onsdag den 22. oktober 2014

Løggryde med oksebryst, kikærter, kartofler, citron og frisk merian

100 g bryst pr person er fint. her er det kikærter og grøntsager der styrer + simreelementet der giver smagen. Du kan naturligvis udvikle retten. Således ville jeg snildt kunne snige en knoldselleri i tern i gryden eller en bunke andre rødder. Alternativt toppe den med hakket grønkål med milde løg ved servering.

Løg er tit på ingredienslisten når der skal laves mad, men det er næsten altid bare et enkelt løg der skal bruges. Nu er det tid til at løget får hovedrollen, så man kan nyde dens lækre sødme og helt igennem fantastiske smag!

Til 8-10 personer.
Det skal du bruge:
800 g oksetykkam eller oksebryst
1 spsk olivenolie
10 løg
2 fed hvidløg
5 laurbærblade
2 spsk koncentreret tomatpuré
4 dl mørk øl
1 l vand 100 g udblødte kikærter (se vejledning på pakken)
½ kg kartofler
skallen af 1 citron
1 bundt merian
havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:
Fjern sener og hinder fra kødet og skær det i store tern på 2 til 4 cm på hver led. Brun kødet godt på alle sider i en gryde med varm olie, evt. over flere omgange. Hvis du tilsætter for meget ad gangen, falder temperaturen, og kødet koger i stedet for at stege.

Pil løg og hvidløg og kom dem hele ned til kødet sammen med laurbærbladene. Lad det brune i ydeligere 2 minutter, og krydr med salt og peber. Tilsæt tomat puré, øl, vand og bring det hele i kog.

Skum urenheder af overfladen, skru ned for varmen, tilsæt kikærter og kartofler i grove tern og lad retten småsimre i 1½ til 2 timer under låg. Kødet skal være helt mørt og væden kogt godt ind i løg, kikærter og kartofler.

Smag til med lidt ekstra salt, peber, og mørk øl.

Riv citronskallen og hak din merian og bland det godt sammen

Servér retten og drys med citron og merian ved bordet.

Ingen kommentarer: