lørdag den 27. september 2014

Blåmuslinger med rødder, skærmdild og persille- serveret med selleriaïoli og brød

Det er en kende spøjst at der er mange der ikke spiser muslinger. De er lette at tilberede, koster ikke meget, er super sunde og festlige at gå til.

Blåmuslinger er klart en favoritret! De små blåsorte skaller gemmer på et lækkert og delikat indre. Og de er rige på gode mineraler som, jern, jod og selen og ej at forglemme de sunde omaga-3 fedtsyrer.
Her serveres de med en anderledes aïoli, nemlig en selliriaïoli. Det spæder lidt rødder ii den fede gode sag. Bon appetit!

Det skal du bruge:
Selleriaïoli:
½ knoldselleri
3 fed hvidløg
1 æggeblomme
1 spsk citronsaft
1½-2 dl rapsolie
salt og friskkværnet peber

Muslinger:
1 kg blåmuslinger
1 kg grøntsager, fx. persillerod, gulerod, løg, porre og fennikel
2 fed hvidløg
2 spsk rapsolie
½ l æblejuice
4-6 skærme af skærmdild eller 1 bdt almindelig dild
1 bdt persille
salt og friskkværnet peber

Tilbehør.
brød

Sådan gør du:
Lav først selleriaïolien. Skræl sellerien og skær den i tern. Pil hvidløgsfeddene og kom fed og selleri i kogende saltet vand. Kog sellerien helt mør, afdryp og afkøl. Kom selleri og hvidløg i en blender og kør det glat. Tilsæt æggeblomme, ½ tsk salt og citronsaft og kør et par sekunder. Tilsæt olien i en tynd stråle, til aïolien har en god jævn konsistens. Smag til med ekstra frisk knust hvidløg, salt, peber og citronsaft efter behov. Stil aïolien til side.

Rens muslingerne grundigt. Skrub dem med en strid børste og fjern skægget. Kasser knuste og åbne muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod bordpladen.

Rens grøntsagerne og skær dem i passende mundrette stykker. Pil hvidløgsfed og snit dem i skiver.

Varm rapsolie op i en stor gryde, sauter grøntsagerne og hvidløg i 3-5 minutter og kom muslingerne ved. Lad dem få lidt varme, inden, juice, salt, peber og skærmdild kommes ved. Læg låg på gryden og damp i 2 minutter ved fuld kraft. Rør i gryden, så alle muslingerne kommer i kontakt med ved væden - de skal være åbne allesammen. Vend hakket persille i og smag lagen til.

server muslingerne med lagen i dybe tallerkner eller skåle. Giv selleriaïoli og godt brød til.

Ingen kommentarer: