fredag den 19. september 2014

Hokkaido græskarsuppe med brune bønner, chili og løvstikke

Da Frank og jeg skrev Aarstidernes Køkkenhave gik en af mine gamle drømme i opfyldese. Jeg byggede et hokkaidohegn. Egefløkker bygget som stakit. Når de lystige græskarplanter gror frem løftes de op over hegnet. Resultatet er røde lygter der hænger og smiler til dig. Samme med bønnestager og diverse andet foldede magien sig ud.
Her kommer en simpel suppe på den røde magi.

Du skal bruge:
500 g hokkaido-græskar
4 kartofler
3 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
2 tsk timian
1 grøn chili
3 spsk æbleeddike
1 l vand
2 spsk citronsaft
salt og friskkværnet peber

Tilbehør:
3 dl kogte brune bønner
  (1 ds brune bønner)
1 spsk løvstikkeblade
1 rød chili
2 spsk olivenolie
groft brød

Sådan gør du:
skræl græskar og kartofler og pil hvidløg og løg. Skær grøntsagerne i grove stykker og svits i olivenolie på en pande med timian og chili. Tilsæt eddike og vand og lad det simre i 45 minutter, indtil grøntsagerne er møre. Blend suppen og smag til med citronsaft, salt og peber.

Varm de kogte brune bønner med finthakkede løvstikkeblade og finhakket  chili på en pande med olivenolie.

Anret den varme suppe i opvarmede tallerkner eller skåle og server brune bønner og groft brød til.

Ingen kommentarer: