torsdag den 8. marts 2012

Kartoffel Rösti



Rösti er nok min favoritkartoffel når det er uden for sæson for friskopgravede.
Ja, ja hvem elsker ikke flødekartofler eller pommes frites.
Rösti er bare noget særligt.

I Schweitz har jeg spist den som hovedret til frokost med lokal ost.
På min gamle reatsuart Røde Hus som jeg havde med moin gode ven Jepser på vestsjælland, døde vi af glæde når rösti blve serveret med dyreragout og rohne.

Den er simpel, hurtig og velsmagende

4 personer
4 bagekartofler (elle. andre)
2 spsk. madolie
Evt. frisk timian
Evt. 1 lille løg
Salt

Skræl kartoflerme, riv dem på mandolin eller foodprocessor og steg dem gyldne i olien ved jævn varme under omrøring til de er gyldne. Krydr. og pres dem flade med spartel. steg og vend den når den er gylden. Steg færdig i 5 minutter - evt. i ovn.

Den kan selvfølgelig staves Røsti eller kaldes kartoffelpandekage:) God appetit

Ingen kommentarer: