fredag den 23. september 2011

Åbent hus i "Natur Børnekokkeskolen"

Vildt på menuen – i børnenes kokkeskole på Krogerup Avlsgaard

Haver til Maver har åbent hus Lørdag d 24.09 hvos Thomas Nielsen, Sara med flere introducerer til børnenes kokkeskole som alle unge kan gå i. Kokkeskolen fokuserer fra gang til gang på naturens vidunderlige spiselige oplevelser. Sådan er der alt fra fasaner, fisk og vilde spiselige sager på menuen. Kom til åbent hus og hør om alle mulighederne mellem 11.00 -12.00 på Krogerup Avlsgaard, Krogerupvej 3.

Børnekokkeskolen er en videreudvikling af haver til maver som foregår i undervisningstiden i folkeskolen. Kokkeskolen er et tilbud i fritiden, typisk for
5´de klassealderen og opefter.

Vi glæder os vildt til at komme videre!

Læs mere på www.havertilmaver.dk

På lørdag d. 24 september kl. 10.00 bliver det VILDT – når Haver til Mavers kokkeskole går i skoven med jægeren og skovløberen for at hente, en nyskudt hjort og andet vildt til kokkeskolen.
40 børn er allerede tilmeldt – hos kokken Sahra, - der skal står for en næsten royal kogeskole med sæsonens vildt som dåhjort, ænder og muligvis et par agerhøns hvis heldet eller er med jægerne.
Haver til Mavers kokkeskole er normalt en fritidstilbud alene for tilmeldte børn, - men på lørdag åbner vi ”dørene” mellem kl. 10-11 for de mange interesserede der ønsker at kigge forbi og gå en tur med i skoven for at finde vildtet til kokkeskolen.
”Vi har fået rigtig mange henvendelser omkring vores kokkeskole, - derfor har vi besluttet, - at vi på lørdag åbner op, således at alle kan besøg i kokkeskolen, - vi har afgrænset vores ”åbent hus” til tidsrummet kl.10-11 således, at de tilmeldte børn kan arbejde i ro og fred efterfølgende. På dagen vil det være muligt at forhåndstilmelde sig vinterens kokkeskole. Vi mødes på gårdspladsen på Avlsgården Krogerupvej 3c 3050 Humlebæk kl. 10 her vil Martin Wieberg fra Naturstyrelsens Nordsjælland tage imod – inden vi ”går til skovs” ” – udtaler naturvejleder Thomas Nielsen.
Haver til Mavers Kokkeskole er et fritidstilbud til børn og unge, hvor de kan få viden og oplevelser med fødevarer, smag og ernæring knyttet til dansk natur, landbrug og fiskeri.
Ved at deltage i Haver til Mavers kokkeskole vil børnene få kendskab og erfaring med kvalitetes primærfødevarer. Sunde madvaner bliver til en helt naturlig del af børnenes hverdag og fremtidige ernærings bevisthed. I gennem kokkeskolen udvides deres smagsverden og de vil få konkrete madlavningsfærdigheder. Igennem undervisning og oplevelser i kokkeskolen udvikles børns viden om og indsigt i natur, landbrug, madlavning, sunde madvaner og spiselige oplevelser.

I kokkeskolen arbejder vi med gastronomiske emner som smag, råvarekendskab og tilberedningsteknikker. Ydermere vil der hver gang være et overordnet emne, som børnene går i dybden med. Her vil der også komme fageksperter på kokkeskolen og fortælle om blandt andet fiskeri, jagt og landbrug. Så børnene vil udover samarbejdet med kokken om at lave maden, også vil komme til at møde en fisker, en jæger og en landmand.

Vi tager råvarekendskab til nye højder på kokkeskolen, når børnene selv henter råvarerne på marken – selv at trække guleroden op af jorden, mens vi taler om råvarekvalitet og gunstige vækstbetingelser, giver en anden og større råvareforståelse.

Haver til Mavers Kokkeskole holder til i Krogerups udekøkken og al madlavning foregår udenfor, så for at få varmt mad, skal brændet først kløves og bålkomfurerne tændes op. Efter dagens gastronomiske krumspring samles vi om det store frokostbord i haven og nyder maden.

Projektet har modtaget tilskud fra Fredensborg Kommune, Den europæiske Fond for Udvikling af landdistrikter og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.
Se mere her http://kokkeskole.blogspot.com

Ingen kommentarer: