fredag den 18. januar 2013

Knoldesparkeri - Kålrabi

Uge 4 er der KÅLRABI i Den Grønne MaaltidsKasse Så det er her du enten skal flygte til en anden kasse eller nysgerrig kaste dig ud i kampen med den sjældne knold. Personligt er jeg begejstret. Men den tunge sag skal behandles med snilde for at det hele ikke bare ender med at smage lidt blødt, blegt og pruttet.
De mest simple opskrifter er som følger: Kålrabifritter Skræl kålrabi Skær den i pomfritesstave Glid dem i olie og steg dem i ovnen på bagepapir ved 200 grader i ca. 20 minutter til de er gyldne. Salt dem og server STRAKS. Kålrabi i Tempura
Lav en simpel tempurdej af 1 æggeblomme 1,25 dl iskoldt vand 100 g hvedemel Røres godt sammen. Sæt 1 l madolie over ilde og varm det op til det syder om træet på en tændstik. Skræl kålrabi Skær den i pomfritesstave, dyp dem enkeltvis i tempuradejen og steg dem gyldne i olien. Salt og server straks. Serveres med spicy yoghurtdip, evt. tilsat kapers. Nydes straks

Ingen kommentarer: