tirsdag den 10. juli 2012

Mellemøstens spices

Min gode ven Patrick gav den gas i en ny retning.
Denne dag var Patrick inspireret af Israelske kok Ottolenghi.co.uk
Okay dette var en fornøjelse. 2 dage med Patrick gav inspiration til en ny retning. Köfta, tahin, majadre, lebne med masser af dip og spices Næste dag en fantastisk morgenmad kaldet Shabshouka (se denne i næste blogindlæg).

En himmel af nye smage på en anden måde end den dahl man normalt banker sammen. Patrick kladrer selvfølglig min økologiske tænkning og Urtekrams tahin som han mener er for grov...tag dette med et gran salt. Urtekram er god nok. Det nød jeg. Prøv at kaste dig ud i kunsten.

Majadre af ris og linser med stegte løg
2 dl grønne linser
2 dl basmatiris
1 tsk koriander
1/4 stang kanelstang
Lidt chili
3 stk allehånde
2 kardemommekapsler
Rist løg i en pande i olie til de er helt tørre og gyldne. Dryp dem af i sigte. Rist krydderierne i en tør gryde hæld dem i en skål når de er ristede. Kog linser i rigeligt vand til de er 3/4 møre. Hæld dem i en sigte og tilbage i gryden. Tilsæt ris og de ristede krydderier og ca. 5 dl vand. Kog i 13 minutter, læg et viskestykke over samt låg og lad det trække i 15 minutter. Tilsæt halvdelen af stegte løg, vend rundt og top med resten som pynt. Tilsæt evt. frisk koriander.

Köfta af lam og okse
300 g hakket lammekød
300 g hakket okse
Hakket mynte & hakket bred persille
3 æg
3 fed hakket hvidløg
Lidt tørret chili
3 tsk stødt spidskommen
100 g rasp Salt og peber
Til Köfta serveres yoghurt rørt med mynte

Rør det hele godt sammen og lad det trække i ½ time. Form spm lange kødboller og grill dem eller steg dem på pande i olie. Tabulesh Tabulesh af fint skåret (tern) af fennikel, agurk, forårsløg, rød peber, tomat med mynte og koriander samt bred persille og olivenolie + citronsaft. Tahin Tahin af sesampasta rørt med citronsaft, herefter salt og peber og herefter med vand til lind konsistens. Tilsæt hakket koriander og mynte.

Ingen kommentarer: