torsdag den 10. maj 2012

Smage til dit køkken

Jeg elsker de små ting der giver smagslivet et ekstra løft. Og der skal i virkeligheden ikke ret meget til. Prøv lige at skue på billedet. God mynthe, skalotteløg der kan anvendes som salt og peber, citronskal, de bedste anjoser, frisk chili, frisk timian og gode oliven. Listen kunne fortsættes i det uendelige med diverse krydderurter, tørrede tomater og meget andet. Du skal bare se efter de rigtige ting når du skal fylde fadeburet op. Lige nu er det f.eks. ramsløgstid. Det er en simpel kunst at lave pesto af ramsløg og evt. skvalderkål med hasselnød, lidt tør ost og god olie. Måske suppleret med et par anjoser. Så har man en fantastisk smagsgiver til weekendens gæsteapetizer til godt brød, oliven etc. Eller til din pastaret med masser af grøntsager og ovennævnte ingredisener. Gode råvarer til hverdagskogekunsten: Anjoser - fileter Sorte oliven, udstenede citron og citronskal Lime og limeskal Æbleeddike Friske krydderurter Skalotteløg Limeblade Lakridsrod Ingefær Frisk chili Tamari Gurgemeje Hvidløg Rødvin Og et udmærket udvalg af tørrede krydderier som er ganske undervurderet. Dem kommer jeg snarest tilbage til.

1 kommentar:

Cook Valley sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.