fredag den 31. december 2010

80/20 MAD - Fremtidens køkken

Vi har tænkt, skrevet, kogt og ikke mindst regnet. Hvordan ser kloden ud i 2050 med 9 mia medlemmer af planeten når vi skal have noget at spise uden at kloden kollapser.
Vi mener at en af vejene hedder 80/20 i økologisk model.
80% vegetabilsk og 20% animalsk energi. Forstået sådan at vi nok skal reducere vores indtag af kød til det halve af hvordan vi spiser idag.
Helt konkret har vi konceptueret 80/20 til kantinekøkkenet. Vi driver ikke kantiner men samarbejder med kantineudbydere og virksomheder om at implementere ideen og sætte den i drift. Vi laver menuerne på ugeplan og hjælper med inspiration og læring.
Den animalske energi bruges som "salt og peber" istedet for overvældende mængder af kød i hverdagen. Alt er tilladt, intet er forbudt. Et sundere, mere klimavenligt, mere råt, grovere, mere lokalt og mere sæsonbetonet køkken.

Og så koster det ikke engang mere at leve intenst efter sæsonerne i en fuld økologisk model.

Det er fremtiden og den starter allerede nu.

søren

2 kommentarer:

Jeanett sagde ...

Dejlig tanke, fedt at I udlever og udbreder. Tak!

Esben sagde ...

Kanon blok! Glæder mig til at følge!