fredag den 26. november 2010

Peberrod - nordens juvel



Peberroden er nordens juvel!!!
Den indeholder dobbelt så meget C vitamin pr gram som citron, den leverer et antioxiderende stykke arbejde og så smager den særegent godt i mange retter.

Her anvendt ved klassisk wienerschnitzel men også i sild, tatar, roastbeef, pariserbøf, høne i peberrod, oksebryst i peberrod, med æbler og selleri, i kartoffelmos og meget andet. Du må ikke koge peberroden men tilsæt den istedet til sidst lige før servering.

5 kommentarer:

Newyorkerbyheart sagde ...

Hej Søren!
De sidste gange jeg har købt en hel peberrod (og selv har revet den), har den smagt af absolut ingenting. Ved du hvordan det kan være?

Mange hilsner
Birthe

Mette Lindgaard Eriksen sagde ...

Hvordan opbevarer man den bedst?
Vh Mette

sejlersen sagde ...

Hej Birthe

Tak for at du skriver.

Der kan være flere grunde:

1/
Du giver peberroden for meget varme. Den må ikke koge med i sovesen og skal tilsættes i sidste øjeblik inden servering. Dette er den mest almindelige fejl man laver når man arbejder med peberrod.

2/
Du river den for groft. Peberrod skal rives meget fint. DEn skal også rives i sidste øjeblik.
Giv den evt. citronsaft og salt som hjælper smagen frem.

3/
Det er en dårlig sort peberrod.

sejlersen sagde ...

Og med hensyn til opbevaring. Det Letteste er i en pose i køleskabets grøntsagsskuffe.
Man kan også vikle det i et fugtigt klæde. i en pose i køleskabet. Således holder den sig fugtig.

Mette Lindgaard Eriksen sagde ...

Tak for rådet - vi talte lige om det forleden nogle stykker.