mandag den 28. december 2015

Sådan laver du Kraut

Her en simpel video med Shane og mig der viser hvordan man laver Kraut/ surkål.

3 kommentarer:

- Uffe - sagde ...

Hej Søren

Jeg er ved at prøve kræfter med min første kraut efter at have anskaffet mig jeres nye bog om fermentering. Meget inspirerende og gode billeder!
Efter hvad jeg kan læse mig til, kan fermenteringstiden variere en del pga temperatur, saltkoncentration og også opskrift, så hvordan ved man, at ens kraut (eller hvad man nu fermenterer) er færdig? Hvordan skal det egentlig smage? Hvad skal man kigge efter?

Mvh Uffe

Søren Ejlersen sagde ...

Hej Uffe
Brug din sunde fornuft.
En kraut kan spises fra efter ca 20 dage men det er meget ”åbent” hvornår en er færdig.
= lidt op til dig. Når den stadig har lidt crunz, smager syrligt og ikke er helt rå er den frædig.
Ellers spørg en du kender der måske har lidt erfaring/ tag på et lille kursus.
Sund fornuft rækker som regel maget langt og det er lidt lige som med mad - hvornår er fisken bagt færdig etc.
Held og lykke
søren

- Uffe - sagde ...

Tak for svaret. Jeg bruger min sunde fornuft og smager mig frem... :-)
Mvh Uffe