mandag den 25. februar 2013

Ka børn li fisk??

Molly er ellers ikke sådan at bide fiskeskeer med. Denne dag gik det bedre. Der er nok én hovedregel - lad være at blande det hele sammen. Når der er hele fisk i køkkenet er der først dømt 1/2 times leg og udskæring på alle måder. Stor fornøjelse for alle implicerede. Når man er så heldig at få en helt igennem friskfanget torsk er der oceaner af måder at tilberede den på. Sushi? Råmarineret? Fish & chips? Stegt Anglaise? Denne dag valgte jeg den helt traditionelle kogte torsk. Kogte hakkede æg, let stegt bacon i tern, hakket bredbladet persille, hakkede syltede rødbeder, kogte kartofler, sennep (gerne den grove) og smørsovs. Torsken koges i en courtbouillon - rødder, peber, laurbær og et squæt eddike. Lad den simre uden at koge, til kødet let falder fra benene, op til 20 minutter Så er der med lidt held en enkelt barnemave der kan lide en smule. Og en simpel grønsag til som her med de dampede porrer. Velbekommen

1 kommentar:

Charlotte sagde ...

Jeg havde en sjov og god oplevelse på mit arbejde (som pædagog i en skolefritidsordning). Jeg og en kollega smækkede en bæreposefuld ørreder og et væld af krydderurter, skårne grøntsager og krydderier på bordet, samtidig med at et bål ved siden af buldrede løs. Vupti, så kom børnene væltende og fik udleveret kniv, skærebræt og stanniol. Mens børnene rensede fiskene snakkede vi om hvad det var der var indeni og hvorfor det skulle ud inden tilberedning, og hvilke krydderier, grøntsager og urter det enkelte barn godt kunne lide. Herefter fik de lov til at lave deres egen stanniolfiskepakke som herefter blev stegt i bålets gløder. Ingen blandede sig i hvad barnet ønskede i deres egen pakke - og om det "nu også passede sammen". Børnene ÅD fisk og grøntsager og som en 7 årig dreng sagde da vi var ved at rydde op: "Det er lidt mærkeligt at min nye livret er ørred, for jeg hader jo fisk."
Blot en lille historie for at understrege din pointe med at børnene skal have lov til at pille ved, lege lidt med og undersøge maden engang imellem.... på deres egne præmisser.